Wednesday, August 5, 2009

KES DERA

Hari ni pagi-pagi lagi saya dah lawat Blog Kak Zai (ISLAM...My WaY oF LiFe ). Sakit betul rasa hati ni tengok gambar baby yang comel (rasanya semua baby comel), gebu and nampak manja didera. Menggigil rasa badan ni dan mengalir air mata saya ni. Di manakah kasih sayang sesama manusia?? Sorry, entry kali ni terlalu simple. Saya emosi sikit (banyak sebenarnya). Tapi sebelum tu nak wat pengumuman... Sapa2 yg rasa nak dera baby2 n anak2 diaorang, meh kasi kat saya budak2 tu.. Saya akan jaga diaorg sebaik mungkin dengan penuh kasih sayang... Biar saya susah n senang bersama budak2 tue... Hadirnya manusia di muka bumi ni adalah untuk dikasihi :)

3 comments:

pn-iena said...

yelah sofia..kes penderaan ni semakin terok... lagikan anak org didera..anak sendiri pun kena tibai deraan..macam mana tu... hmm dunia dunia...

Sofia said...

Saya marah betul tiap kali dengar isu nie...

~SipuT~Jij@h~ said...

me too...rase naik darah dgr kes2 dera ni. ape la dosa budak2 kecik tu... :( xtau ape2 lg...