Thursday, August 6, 2009

ESOK CUTI



Esok hari Jumaat bersamaan 7/08/2009, aku ambil cuti sebab nak wat assignment, study, dan mengemas kini buku nota yang serabut. Usahkan orang baca tak faham aku sendiri pun pening tengok nota aku. Tulisan mcm taugeh yang berpenyakit (kering n mengirikut). Sabtu n Ahad ni kemungkinan ada Ujian Kejuruteraan Bekalan air dan Air Sisa. iaitu subjek yang banyak teori, termasuklah subjek Pengurusan Pembinaan... Pengiraan ada sikit-sikit jer. Final semester lepas semua pengiraan jadi senang la nak score sket coz melibatkan rumus2 jer. Bila bab teori lemah betul... Lupa segala apa yang dibaca. Masa pensyarah mengajar mata ni rasa dah macam kena gam. Inilah dugaan bila kita berjihad untuk menuntut ilmu.



Apapun hari ni aku dapat berbuka puasa dengan keluarga tersayang. Best... Best... Dapat bermanja-manja ngan mak. Hehee.. Adik-adik mesti jealous. Huhuhu, sure malam ni diaorang ajak gi jalan-jalan kat tesco. Huhuhu, balik ni kena cucuk duit kat dinding ajaib bank. Kalau tak susah sket la kala dinding ajaib kat tesco out of service. Aku ni malas nak guna kad kredit sebab kad kredit selalu tertinggal kat rumah sewa.



Hmmm... agaknya apalah lauk yang mak masak ya... Aku kalau mak aku masak, walau ikan bilis goreng, selera betul makan. Itulah ajaibnya air tangan seorang ibu yang sangat-sangat aku cintai. Ibuku lah insan yang amat-amat aku cintai. Kalau mak baca ni mesti pengsan sebab selalunya aku jarang meluah rasa sayang aku dengan perkataan melainkan melalui perbuatan. Tapi yang sebenar-benarnya aku teramat mengasihi ibuku....


Aku harap semester akhir ni mudah-mudahan aku dapat berjaya dengan cemerlang, berkat sokongan keluarga dan teman-teman rapat. Kejayaan aku adalah hadiah buat diaorang :)


Oh, dah kul 4.4o petang. Aku nak siap-siap kemas beg n harta-harta karun aku (huhuhu, buku2 study aku la)....

Kepada kawan-kawan, doakan perjalananku selamat. Tata... Wassalam :)

2 comments:

oMMy fiRuz said...

gd luck sofia..

Sofia said...

Tengkiu... Ommy firuz...