Thursday, July 30, 2009

KEMALANGAN

Semalam jam 4.00 petang, aku dpt panggilan dari mak su mengatakan mak co n da family xcident. Terkejut beruk aku. Mak su aku minta tolong aku pergi Hospital Tapah tengok2kan mak co n family dia. Settle kan cepat2 kerja kat opis then bergegas gi hospital. Aku n kawan2 serumah pun gi la Hospital Tapah tu. Sian kawan2 aku, diaorang dah la penat gila dengan kerja diaorang, tapi dgn seikhklas hati diaorang temankan aku. Bertuah aku dapat kawan2 yg baik, alhamdulillah.

Sampai kat sana jam 5.10 petang. Kami parking kat wad lelaki ( sebab husband n anak lelaki dia yg cedera ) rupanya diaorang kat wad kecemasan lagi. Mak co aku tunggu kat depan wad kecemasan. Hmm... aku pun masuk tengok ayah co n anak lelaki dia, Zafri. Muka ayah co penuh dgn kesan-kesan jahitan... Alamak, banyaknya luka... Dengan baju penuh darahnya... Aku rasa agak loya sikit cium bau darah tadi, tapi mujurla aku leh tahan.

Pas tu aku ngan member aku gi la beli air mineral, air kotak n sedikit makanan untuk keluarga mak co aku. Tak lama pas tu ayah co aku minta bawakan dia gi balai wat repor ttg xcident n nk ambil barang2 berharga dlm kereta. Aku suh kawan aku bawakkan sebab aku kena tunggu family aku yg on da way ke hospital sambil membawa anak bongsu mak co aku, Huda. aku tau sepanjang jalan Huda mesti meraung2 coz dia anak manja mak co n ayah co aku.

Settle semua, kami hantar diaorang balik ipoh. Then kami balik semula ke rumah sewa. Sian kawan aku kena drive malam2 ngan silauan lampu keta yg pemandunya x bertanggungjawab memasang lampu tinggi. Aku tengok, kawan aku kat sebelah pemandu tu dah terlentok2 ngantuk. Huhuhu, siannya... Semua sebab aku... Tapi aku dah ucapkan terima kasih kat diaorang sebab sanggup bersusah payah kerana aku :).

P/S: Memang ayu kawan aku yg sorang tu, pakai baju kurung kuning air... Cantik, menarik, tertarik kau memang daBOOM.....

5 comments:

MiSS wiSta said...

That's what are fren for... Friendship last forever.. Huhuhuhu.. Smoga family mak co (aku rase ejaan dlm BM standard adalah "COR" . Huhuhuhu)akan sihat n sntiasa selamat..

Sofia said...

InsyaAllah, berkat doa kawan2 n kita semua sihat la hendaknya... Mcm mana plak ngan kwn yg lidah panjang????

MiSS wiSta said...

hahahahha... kita tgu sampai lidah dia jadi pendek kot... huhuhu

Sofia said...

Kalo nak tunggu pendek lidah dia tu mmg mustahil, tapi kalau kita tolong potongkan lidah dia... tu lagi cepat kan!!

MiSS wiSta said...

what a great idea!!! ;p